Hogyan segíti az informatika az egészségügyet?

2020.11.25

Az egészségügy fejlődését is segíti az IT szektor fejlődése. Tulajdonképpen kimondhatjuk hogy hatalmas reményeket fűznek az egészségügyi szektorban az információ technológia fejlődéséhez.

Mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligenciához komoly reményeket fűznek az egészségügy területén. Na nem a Terminátorból elhíresült formában, Valójában a jelenleg mesterséges intelligenciakánt definiált rendszerek, rendkívül fejlett adatelemzést, és összefüggések felismerését lehetővé tévő technológia.

A pandémiás helyzet által előtérbe kerültek az olyan amelyek mesterséges intelligencia segítségével nyomon követik és elemzik  a fertőzéses betegségek által okozott fenyegetéseket. 

Persze a felhasználás nem csak a fertőzések terén, de sok más területen is például a digitális képalkotásban is sok lehetőséggel kecsegtetnek.

A mesterséges intelligenciák rendes működéséhez azonban rendkívül nagy mennyiségű adatra van szükség, hiszen a komolyabb összefüggések


Biztonságosabb műtétek

Az informatika számos területen hozzájárul az egészségügy fejlődéséhez. Az egyik ilyen a sebészi pontosság és a műtéti hatékonyság fejlődése. Vajon létezne például endoszkópos gerincműtét ha nem lennének fejlett kameráink? 

Nem csak science fiction a robotsebészet, mely emberi beavatkozás nélkül képes elvégezni egyszerűbb beavatkozást. 




Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el